<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=191978194824997&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kun pelin uuden version lanseeraukseen on 8 viikkoa aikaa

Posted by Viking Theories on 2.10.2018 15:33
Viking Theories

Jos olet ikinä miettinyt, miltä startupissa näyttää, kun pelin uuden version lanseeraukseen on kahdeksan viikkoa aikaa, niin tiivistetysti tältä:

Seinät ovat täynnä pieniä eri värisiä magneettipapereita täynnä tussilla tuherrettuja toimintapyyntöjä. Devaus tulkkaa niitä kahden viikon välein ja jättää armotta huomiotta ne, jotka eivät ole olennaisia lanseerauksen kannalta.

Kahvia kuluu. Vahvaa tai laihaa, ei sen väliä, pääasia että on kahvia. Pieni silmien verestys ei johdu edellispäivän tiimi-illasta (niiden aika on myöhemmin) vaan kofeiinin yliannostuksesta. 

Vähintään kerran päivässä sitä yllättyy, miten toisinaan voikin lähteä niin kova meteli noin kymmenestä ihmisestä, joilla kaikilla on kuulokkeet päässä ja jotka intensiivisesti tapittavat tietokoneen näyttöä. Ehkä juuri kuulokkeiden takia asiat pitää sanoa vähän kovemmalla volyymilla?

 

Noin kuukausi sitten päätimme, että pelin uusi päivitys täytyy panna vireille. Minimum viable product riittää, ja palautteen perusteella jatketaan eteenpäin.

 

Noin kuukausi sitten päätimme, että pelin uusi päivitys täytyy panna vireille. Sen jälkeen toimistolla on varsin paljon pohdittu päitä puhki, piirrelty kaaviokuvia, luonnosteltu logiikkaa ja mallinnettu tapahtumaketjuja. Uudet ideat on helppo ottaa pureskeltaviksi, kun hierarkiat eivät hidasta työntekoa. Tärkeintä ei ole tehdä täydellistä, vaan minimun viable product riittää. Nopeus on valttia: seuraavasta versiosta on taas palautteen perusteella hyvä jatkaa eteenpäin.

Tässä kohtaa tuotekehitystä koimme arvokkaaksi saada palautetta erityisesti johtajuuden kehittämisessä mukana olevilta kouluttajilta ja konsulteilta. Siksi järjestimme aamiaistilaisuuden, johon kutsuttiin alalla toimivia ammattilaisia testaamaan peliä ja antamaan palautetta.

 

Johtajuuden kehittämisen asiantuntijoiden palaute on meille arvokasta. Siksi järjestimme aamiaistilaisuuden, johon kutsuttiin alalla toimivia ammattilaisia.

 

Aamiaiselle saapuivat Timo Lappalainen johtamisen ajatushautomo True Diamondsista, Anne Kamaja Happy Dreams -valmennusyrityksestä, Riku Oksman projektiyrityksiä kehittävästä Projektivarikosta, coach & valmentaja Minna Sütö sekä esimiestyötä kehittävä Eeva Sankari Maanmittauslaitokselta.

Ajatustenvaihto kävi vilkkaana jo heti ensi hetkestä lähtien. Johtajuus ei saa olla manageerausta, pikkuasioihin puuttumista, todettiin. Pohdittiin itseohjautuvuutta ja sen edellytyksiä. Mietittiin, mikä saa ihmisen avoimeksi uuden oppimiselle ja miten uusien taitojen omaksumista voi vahvistaa. Miten innostaa, kokemuksellistaa ja oivalluttaa erilaisia ihmisiä?

 

Annoimme pelimme nykyisen version testattavaksi. Ja palautettahan tuli. Erittäin hyödyllistä ja silmiäavaavaa sellaista.

 

Annoimme näille johtajuuden kehittämisen asiantuntijoille pelimme nykyisen version testattavaksi. 
”Antakaa vapaasti palautetta”, sanoimme.
Ja palautettahan tuli. Erittäin hyödyllistä ja silmiäavaavaa sellaista. Usein sitä tuntee oman tuotteensa niin läpikotaisin, ettei näe siinä mahdollisesti piileviä kompastuskiviä.

Millaisia kommentteja asiantuntijoilta sitten saatiin aamun aikana? Todella erilaisia. Niistä moni pääsee mukaan tulevalle kahdeksan viikon matkalle. Hyvin luultavasti parin päivän sisällä toimiston seinille ilmestyy lisää värikkäitä lappuja devaukselle. Ja kahvia, sitä täytyy hankkia lisää.

 

 

photo_02
Anne Kamaja (vas.), Timo Lappalainen, Riku Oksman, Sirkku Jauhiainen, Eeva Sankari ja Minna Sütö keskustelemassa johtajuudesta, peleistä, simulaatiosta ja oivaltamisesta. Kiitos kaikille paikalla olleille! 

 

 

Pst! Haluatko kokeilla itse pelimme nykyistä versiota? Voit testata sitä ilmaiseksi 14 päivän ajan. 

 

PLAY NOW FOR FREE »

 

 

Photo by Ferenc Horvath on Unsplash

Photo by Ferenc Horvath on Unsplash

Topics: blog, leadership, learning technology, gamification

vt_blog_right-sidebar_image_566x566

Sign up for our Newsletter

Recent Post

Get social with us

Viking Theories on LinkedIn
Viking Theories on Facebook
Viking Theories on Twitter
Viking Theories on Instagram