<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=191978194824997&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

”Johtamisen teoria on ihan eri asia kuin käytäntö” – aamiaistilaisuus innosti pohtimaan johtajuutta

Posted by Viking Theories on 12.12.2018 11:08
Viking Theories

Joulukuinen aamu Helsingissä oli pimeä kuin hiilikellari, mutta sen ei annettu lannistaa: Viking Theoriesin aamiaistilaisuuteen kokoontui jo puoli yhdeksältä innokas porukka testaamaan johtajuuspeliä ja keskustelemaan johtajuuden eri haasteista. Kahvia vain moottoriin ja menoksi!

Tilaisuuden ensimmäinen puhuja oli Virve Taskinen, joka kertoi, miten Hiabin yhden liiketoimintayksikön johtoryhmä on hyödyntänyt peliä muutoshankkeessaan. He käyttivät peliä oman muutosprojektinsa simuloimiseen sekä muutoshankkeeseen valmistautumiseen.

Pelaamista pidettiin Hiabissa hyödyllisenä. Se auttoi johtoryhmää tunnistamaan omat muutosjohtamisen vahvuudet sekä ennen kaikkea tunnistamaan, missä muutoksen vaiheissa on syytä olla tarkkana. Lisäksi johtoryhmän jäsenet kokivat, että peli auttoi heitä sitoutumaan aiempaa vahvemmin yhteiseen muutosprojektiin. Sen myös huomattiin nopeuttaneen muutoshankkeen suunnitelman laatimista ja toteuttamista.

Sen jälkeen oli vuorossa johtajuuspelin maailmaan sukeltaminen. Viking Theoriesin mobiilipeli on käytössä eri organisaatioissa, ja vierailijat olivat kiinnostuneita kokeilemaan sitä sekä kuulemaan sen tarjoamista mahdollisuuksista yritysten kehitystyössä.

Mukana olivat Marja Immonen Ideaitusta, Sari Tuura SOK:lta, Päivi Sinkkonen Markkinointi-instituutista, Vesa Kangasperko HRM Partnersilta, valmentaja Tina Hattunen sekä Kalle Soikkanen Stanton Chasesta. Ajatuksia vaihdettiin ja kommentteja annettiin – ilmassa oli selvästi hyvä vire.

aamiaistilaisuus_01Kuvassa Vesa Kangasperko (vas.), Marja Immonen, Kalle Soikkanen, Heli Saarelainen, Sari Tuura, Päivi Sinkkonen ja Tina Hattunen.

Aamun mittaan puhuttiin mm. muutosjohtamisesta sekä ”siitä perinteisestä casesta”, kun vanhan toimitusjohtajan tilalle tulee uusi.

– Muutoksesta voidaan puhua vaikka miten paljon, mutta loppupelissä se on yrityksen kulttuuri, joka määrittää, muuttuuko mikään oikeasti vai ollaanko vain muuttavinaan, todettiin.

Pointtia pidettiin hyvänä: teoriassa kaikki voi olla täydellisesti, mutta on eri asia, tuleeko teoria ikinä käytäntöön.

– Jos nuori johtaja tulee McKinseystä vanhan toimarin tilalle, hän kyllä osaa kaikesta kaiken – teoriassa. Ihmisten johtamisesta hän ei välttämättä tiedä yhtään mitään, eräs osallistujista tiivisti.

 

Millaisia mietteitä peli sitten herätti? Tässä muutamia osallistujien ajatuksia:

”Kiinnostuin tästä. Peli on uskottava ja vakuuttava: se perustuu tutkittuun tietoon. Siellä on siis faktaa taustalla ja se antaa johtajuudesta oikeaa tietoa pelaajalle.”
Marja Immonen, Ideaitu

”Tämä on konkreettinen työkalu, jolla voi viedä tiedon taidoksi ja taidon tulokseksi.”
Sari Tuura, SOK

”Innostava ja uudenlainen tapa kehittää johtajuutta! Monista johtamiseen liittyvistä asioista voi olla vaikea keskustella, ja tämä tarjoaa keskustelulle hyvän kehikon. Pelillistäminen todella toimii.”
Päivi Sinkkonen, Markkinointi-instituutti

”Peli mahdollistaa neutraalin tavan käsitellä muutokseen liittyviä isojakin tunteita. Samalla se tarjoaa kokonaisvaltaisen käsityksen, mistä muutoksessa on kyse.”
Vesa Kangasperko, HRM Partners

”Tämä on todellakin tätä päivää. Peli on konkreettinen soveltamistyökalu. Nyt tieto ei jää vain tiedoksi vaan etenee myös taidoiksi.”
Tina Hattunen, valmentaja

”Itsensä tunteminen on todella tärkeää, ja tämä on hyvä työkalu siihen.”
Kalle Soikkanen, Stanton Chase

Kiitos kaikille osallistujille! Aamu oli erittäin antoisa.

 

Haluatko päästä testaamaan peliä? Kokeile nyt uutta demoversiota!

PLAY NOW FOR FREE »

 

Topics: leadership, gamification, blog

vt_blog_right-sidebar_image_566x566

Sign up for our Newsletter

Recent Post

Get social with us

Viking Theories on LinkedIn
Viking Theories on Facebook
Viking Theories on Twitter
Viking Theories on Instagram